Hva med et hagebryllup?

Drømmer du om å stå brud omgitt av vakre planter, mens en varm vind leker lett med kjolekanten? Da passer et utendørsbryllup helt perfekt. Å feire bryllup i hagen er ikke bare rimelig, men også allsidig. Det kan være elegant eller rustikk, formelt eller uformelt. Alt er mulig, og du kan bruke pengene på dekorasjonen og brudekjole, alt annet enn leie av lokale.

Langbord eller små sittegrupper

Det finnes mange måter å arrangere bordene på. Når man er ute, har man gjerne mer fleksibilitet enn i et lokale. Det er mer plass å bevege seg på, samtidig som det er viktig å sørg for at alle føler seg inkludert.

Små sittegrupper, gjerne med litt behagelig stoler, er førstevalget hvis du vil ha et uformelt bryllup. En slik plassering vil oppmuntre folk til å snakke sammen og gjerne bevege seg mellom bordene. Har du mange gjester. kan du vurdere å plassere gjestene i en løs ring rundt et hoved bord hvor bruden og brudgommen sitter. Alle føler seg inkludert, for alle ser brudeparet.

Et langbord eller flere langbord, gir plass til flere gjester. Samtidig kan det være en utfordring å få plassert gjestene på en god måte. Gjestene beveger seg ofte mindre fordi det føles trangt og det kan være vanskeligere å bevege seg. Samtidig får alle en følelse av å være inkludert og ser brudeparet. Fokuset er mer ensartet.

Telt for stil og beskyttelse

Ulempen med å ha bryllupet ute er at du kan risikere at været ikke samarbeider. Regn eller sterk sol kan ødelegge en hyggelig fest, så det lønner seg å ha et telt tilgjengelig. Teltet kan dekoreres for å skape den rette stemningen.

Hold florlette forheng tilbake med blomster eller grønne lianer, heng lette lenker med batteridrevne lys i teltets tak, og pynt med klatreplanter så gjestene blir invitert inn i et stemningsfullt paradis. Legg gjerne til en liten vannfontene for å få prikken over i’en. Det blir en magisk opplevelse. Slike dekorasjoner kommer i flere prisklasser, så det behøver ikke å bli dyrt.

Vil du ha en mer rustikk opplevelse, kan du velge å holde teltet oppe med grovere trestammer, som viser mer synlig bark. Bruk grovere bladverk, grovere treverk som gjerne viser frem bark mønsteret. Se for deg alle elementene som utgjør en trehytte, eller lignende.

Bruk brudefølgets farger i dekorasjonen

Enten du velger en brudekjole med farger eller en ren hvit kjole, har du valgt noen spesifikke fargekombinasjoner som representerer bryllupet. Du har kanskje latt deg inspirere av fargekombinasjoner som vises i nettbutikker som JJ’s House og funnet hva som passer deg.

I et hagebryllup må du tenke på at fargene må passe med naturfarger slik som grønt og brunt, men utover det, kan du virkelig slippe deg løs. Det er en tom palett, til forskjell fra et lokale hvor det gjerne er farge og bilder på veggene.

La fargene dine reflekteres i blomsterdekorasjonene, serviettene, glassene og alt det andre. Velg gjerne batteridrevne stearinlys som forandrer farger, og skaper den rette stemningen.

News Reporter
Greg Jones: Greg's blog posts are known for their clear and concise coverage of economic and financial news. With a background as a financial journalist, he offers readers valuable insights into the complexities of the global economy.